INTRODUCTION

Pengenalan

KPF Niaga Sdn Bhd adalah sebuah anak syarikat Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad.

Dahulunya, ia dikenali sebagai Felda Trading Sdn Bhd. pada 28 Disember 2017. Felda Trading Sdn Bhd telah distrukturkan yang mana KPF Niaga membawa 4 bidang perniagaan.

Perniagaan tersebut merangkumi aktiviti seperti Stesen Minyak, Bekalan Agro, Insurans dan Percetakan. KPF Niaga mempunyai 58 unit perniagaan di seluruh Malaysia.

 • 1975

  Bahagian Insurans

  Mengurus tadbir 32 buah stesen minyak milik KPF Niaga Sdn Bhd. Terdiri daripada 22 stesen Petronas, 11 stesen BHPetrol dan 1 stesen Petron.

 • 1976

  Bahagian Stesen Minyak

  Memberi perkhidmatan insurans kepada Kumpulan Felda, KPF dan FGV. Diperluas lagi kepada syarikat korporat, kontraktor dan individu lain.

 • 1978

  Bahagian Percetakan

  Mengurus bahan cetakan KPF Niaga Sdn Bhd dan tumpuan pasaran Felda dan FGV disamping pasaran luar yang semakin berkembang.

 • 1987

  Bahagian Bekalan Agro

  Membekalkan kelengkapan industry agro yang menepati keperluan serta permintaan industry semasa. Terdapat sebanyak 13 buah cawangan Bekalan Agro di seluruh Malaysia.

 • 2018

  Pengstrukturan Syarikat

  Ditubuhkan pada 28 Disember 2017. Lokasi KPF Niaga Sdn Bhd (Ibu Pejabat) terletak di Tingkat 3, Balai Felda, Jalan Gurney 1, 54000 Kuala Lumpur.